Foredrag i Gentofte og Hillerød i oktober

I oktober er der to foredrag i kalenderen.

7. oktober kl. 19-21.30 kommer jeg til Gentofte Bibliotek og holder mit foredrag. Der vil efterfølgende være mulighed for en debat om situationen på handicapområdet. Det er arrangeret af LEV og Suka, er åbent for alle, helt gratis og kræver ikke tilmelding. Du kan læse mere her: https://www.lev.dk/lev-livet/aktiviteter/debataften-er-i-seje-foraeldre-til-et-barn-med-handicap-eller-saerlige-behov-lev-hovedstadssamarbejde-og-suka/

27. oktober kl. 19 -21 kommer jeg til Hillerød. Det er arrangeret af Landsforeningen Autisme og foregår på HF & VUC, Milnersvej 40 i Hillerød. Det er også gratis men pga begrænset antal pladser kræves der tilmeldning senest 25. oktober her: https://autisme.nemtilmeld.dk/34/

Og så vil jeg lige slå et slag for den demonstration, der bliver afholdt 11 steder i landet den 5. oktober. Se mere på Handicapinitiativet på facebook. Jeg deltager på Christiansborg kl. 16-17.30 og holder en af talerne.

Jeg glæder mig til det hele 🙂

Det handler ikke om grus, ipads eller kommafejl. Det handler om krænkelse af menneskerettigheder

Siden 2016 har man kunnet følge med i, hvordan kommunerne håndterer handicapområdet. Hvor mange sager bliver der klaget over, og hvor mange fejl er der så i de sager. Det kaldes omgørelsesprocenter.

Borgerne får medhold i næsten halvdelen af de sager, de klager over. Nogle af sagerne kan Ankestyrelsen ændre med det samme, mens andre sager er så fejlbehæftede eller er truffet på et decideret ulovligt grundlag, så Ankestyrelsen er nødt til at sende sagen tilbage til kommunen for ny sagsbehandling. Det kaldes hjemvisninger, og de er retssikkerhedsmæssigt de mest alvorlige sager og faktisk dem, der procentvis er flest af. Der er nogle helt klare regler for, hvad en offentlig myndighed skal sikre sig og sørge for, når myndigheden træffer en afgørelse, der ikke giver borgeren medhold.  For eksempel har myndigheden ansvaret for at sagen oplyses tilstrækkeligt, inden der træffes afgørelse. sikre sig at borgeren er bekendt med de oplysninger, myndigheden lægger til grund, skrive en grundig begrundelse og vejlede om klageadgang.  Her kan du se, hvordan det ser ud i din kommune: https://sm.dk/danmarkskort Læs videre “Det handler ikke om grus, ipads eller kommafejl. Det handler om krænkelse af menneskerettigheder”

Hvorfor græder mor?

I morgen skal jeg køre vores store søn på efterskole. Store søn, ja det er Kristoffer blevet. Det er nok en af de ting, der virkelig for alvor er gået op for mig. I mandags slog det mig som en kæmpe hammer lige i hjertet, hvad det egentlig indebærer, at han tager på efterskole. For det første, at vi skal savne ham i 10 måneder. For det andet, at det jo er den vej, det går med vores børn, om jeg vil det eller ej. At vi kun har vores børn til låns for en tid. Selvom den tid indtil nu har virket som for evigt. Misforstå mig ikke. Jeg nyder virkelig at have store børn. Alle aldre har virkelig deres stjernestunder. Læs videre “Hvorfor græder mor?”

Foredrag onsdag den 11. august kl. 19 i Ikast

Onsdag den 11. august kommer jeg til Ikast og holder mit foredrag om min personlige historie som mor til tre børn med deres diagnoser og om mødet med et system, der helt har glemt, hvem og hvad det er til for.

Det er arrangeret af DH Ikast Brande og Forældreforeningen BHOV Ikast-Brande. Det er gratis og åbent for alle, men kræver lige en tilmelding i linket her: https://www.bhov-ikast-brande.dk/moed-monica-lylloff-enmillionstemmer/

Håber vi ses 🙂

 

Nye foredrag i kalenderen

Så er der kommet gang i foredragene igen efter en alt for lang pause. Hurra:-)

Jeg startede med et super flot arrangement i Horsens den 16. juni for ca 80 mennesker. Det var arrangeret af LEV Horsens. En virkelig god aften.

Den 11. august kommer jeg til Ikast. Det er kl. 19, og bliver afholdt af BHOV Ikast Brande og DH i Hjertet.

Den 25. august kl 19-21 holder jeg foredrag på Rødovre Bibliotek, arrangeret af Bedre Psykiatri Rødovre/Glostrup, Obs: p.t. max 50 deltagere. Tilmelding: BedrePsykiatriRoedovre.nemtilmeld.dk.

Den 7. oktober kl. 19 gæster jeg Gentofte Hovedbibliotek, hvor jeg er inviteret af LEV Gentofte.

Så sæt kryds allerede nu 🙂 Og hold øje med min Facebook-profil, twitter og instagram for detaljer om foredragene, når de nærmer sig.

Her er beskrivelsen af mit foredrag:

Monica Lylloff er 43 år, mor til tre børn med særlige behov, jurist, medstifter af bevægelsen #enmillionstemmer og forfatter til bogen “Seje mor”.

I 2007 slog livet en kolbøtte for Monica Lylloff og hendes mand, da deres tvillinger blev født 11 uger for tidligt. Det blev starten på et liv som pårørende til 3 børn med hver deres diagnose. 

Monica Lylloff fortæller i sit foredrag om en hverdag med diagnoser (autisme, adhd, angst, skolevægring, cerebral parese, hydrocephalus m.v.), hjælpemidler, specialskoler mv. 

Oven i alt dette fortæller hun også om mødet med et system, som hun troede var skabt til at hjælpe men som i stedet viste sig at være en labyrint og en kampplads. 

Der er hårdt brug for landspolitiske ændringer, der kan forbedre vilkårene for landets seje familier. Monica fortæller derfor også om bevægelsen #enmillionstemmer og sin politiske kamp for forandringer, forbedringer og retssikkerhed. 

God sommer.

 

Skal jeg frygte, at samfundet tager mine børn?

Jeg vidste ikke, at min familie hører under kategorien “udsat familie”. At mine børn anses for at være “udsatte børn.” Men Kommunernes Landsforenings definition på “udsat” er: børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet og/eller får mindst én familierettet eller personrettet forebyggende foranstaltning på en udvalgt dato. Langt hovedparten af alle udsatte får en indsats efter servicelovens §52, stk. 3 eller §76.

Det har egentlig ikke været noget, jeg har tænkt over før tirsdag den 11. maj, hvor regeringen og stort set alle Folketingets partier tonede smilende frem på et pressemøde kl. 16 med en bred politisk aftale om Børnene Først. Nu skulle det være børnenes tur, børnenes rettigheder, red en barndom. En Børnereform. Men her er vi så. Stemplet som udsatte. Det smager ikke særligt godt. Læs videre “Skal jeg frygte, at samfundet tager mine børn?”

Go with the flow

Det er søndag og endnu en spændende uge venter forude.

Der er sket lidt nyt herhjemme, som sædvanlig fristes jeg til at tilføje. Nye planer med Kristoffer. Og så har Sarah fået det svært og er henvist subakut til undersøgelse på børnepsyk. Hun har den sidste tid været igennem udredning pga for højt blodtryk. Her fik vi lov at opleve, hvordan systemet virker, når det virker bedst. Super samarbejde mellem børneafdelingen og børnepsyk, hurtig reaktion og grundig undersøgelse. Vi skal nu have fundet ud af, hvorfor hun bliver så trist og ked af det.  Godt vi er blevet 100-meter mestre i omstillingsparathed. “En dag ad gangen”, “1 time ad gangen”. “Go with the flow”. Læs videre “Go with the flow”

Nu er der ingen undskyldninger for IKKE at løse problemerne på handicapområdet

I alt for mange år har handicapområdet været massivt nedprioriteret politisk, og det ses i statistikkerne: 66% af mennesker med ADHD har ikke et arbejde, 1/3 af alle børn med autisme går helt eller delvist ikke i skole, og hver fjerde ung med en funktionsnedsættelse står uden for uddannelsessystemet. I 2020 var der fejl i 52% af de påklagede sager på børnehandicapområdet. Og så er der alle de sager, der aldrig når til Ankestyrelsen. Mørketallet er enormt.

Tirsdag den 20. april 2021 udgav #enmillionstemmer et omfattende løsningskatalog. Jeg og fire fantastiske mennesker – Nina, Margit, Peter og Sara – har knoklet i 6 uger for at få det klar. Et fantastisk teamwork. Vi er ret stolte. Læs videre “Nu er der ingen undskyldninger for IKKE at løse problemerne på handicapområdet”

Mig i et TV-program på DK4…Det er vildt :-)

Jeg har været i studiet hos DK4 for at deltage i deres nyeste program “Hånden på hjertet” med Finn Nørbygaard. Mig. Det er så uvirkeligt og fantastisk og stort og sjovt på en gang. Men det er også ret grænseoverskridende at se og høre sig selv på TV i et så langt program. Man er vel sin egen største kritiker.

Det hele startede med en bog for 2 år siden, og nu sidder jeg i et TV-program og taler med Finn Nørbygaard. Vildt!

Det er et nærværende program, der giver sig god tid til at lytte på det enkelte menneske. Finn Nørbygaard kalder det den langsomme samtale. Det kan jeg godt lide.

Hvis du har lyst til at se det, så har det premiere i morgen torsdag den 8. april kl. 20.00 på DK4. Det bliver også sendt den 9. april kl. 22.25, den 13. april kl. 23.15 og den 14. april kl. 16.30.

God fornøjelse 🙂