Status på min bog

Det er kommet bag på mig, hvor svært det er at skrive en god bagsidetekst. Når man skal købe en bog, kigger man først på forsiden og derefter på bagsiden. Hvis det så fanger, så åbner man bogen. Forsiden bliver fantastisk, og så har jeg ikke sagt for meget. Fredag lavede jeg research i en boghandel og kiggede på bagsider. Ret pudsig mission 😊 Nu er jeg ved at være tilfreds. Korrekturlæseren har afleveret sine kommentarer og rettelser, så bogen tager virkelig form nu 😊

Hvem tager Emma-vagten? Når hjemmepasseren melder sig syg.

Dagen i dag blev lidt anderledes end planlagt. Vi var inviteret til min svigerindes 40-års fødselsdagsfest, og jeg havde for lang tid siden arrangeret, at vores ene hjemmepasser skulle passe Emma. Men i går meldte vores hjemmepasser sig syg. Jeg skyndte mig at spørge vores anden hjemmepasser, om hun kunne komme i stedet, men det kunne hun ikke. Så i dag måtte jeg tage Emma-vagten. Du tænker nok, om vi så ikke bare kunne tage Emma med? Og jo, hvor ville det dog være dejligt, om vi havde en almindelig familie, hvor alle kunne tage med, lige gyldig hvad vi blev inviteret til. Men sådan er vores verden bare ikke. På grund af autisme og cerebral parese, bliver Emmas “konto” brugt op enormt hurtigt. Denne fest skulle holdes 1,5 times kørsel fra vores hjem, den skulle først starte kl. 15 (Emma er brugt op kl. 19), der ville komme mange mennesker, og det blev holdt i noget spejderlignende hytte. Alt sammen noget, der giver resultatet: Nej! Da det var min mands familie, lå det i kortene, at det var min tur til at tage Emma-vagten. Læs videre “Hvem tager Emma-vagten? Når hjemmepasseren melder sig syg.”

Mit dilemmaliv

Indtil for 1 måned siden havde min søn stort set ikke noget fysisk samvær med jævnaldrende. Han har i flere år lidt af skolevægring og angst, på grund af GUA og et forkert skolemiljø, hvilket blandt andet indebar, at han isolerede sig fuldstændigt. For 1,5 år siden blev han flyttet til en behandlingsskole, og det sammen med angstdæmpende medicin har lige så stille givet ham lyst til at være mere social. I starten foregik det sociale samvær online via forskellige spil, såsom Fortnite. Læs videre “Mit dilemmaliv”

Skolevægring fortsat

I går fik vi besøg af TV2 nyhederne, der nu sætter fokus på skolevægring. Det var lidt sjovt, når jeg samme dag havde lavet et indlæg om netop skolevægring. Kristoffer var så enormt sej til selv at fortælle om at have skolevægring. At han helst bare ville være normal og gå i skole, men at han ikke kunne. I vores konkrete tilfælde endte det ud med angst, men han viste sig desuden at have en diagnose. Mange børn uden diagnoser bliver også ramt af skolevægring, og det hjalp dette indslag med at gøre opmærksom på. Nu håber jeg, at det vil give anledning til en nuanceret debat.

Mine børn lider af forkortelser

Dette indlæg er inspireret af min datters spørgsmål forleden dag. Jeg havde lige hentet hende i skolen, og på vejen hjem taler vi om hendes nye veninde, som åbenbart har ADD.  Min datter har selv ADHD. Min datter spørger mig, hvad ADD står for? Mit bedste svar lige der uden Google ved hånden var, at det er ADHD uden H, og altså uden hyper. Hvorefter min datter spørger, hvad ADHD egentlig står for? Jeg må bare være ærlig og svare, at det kan jeg simpelthen ikke huske. Hvor er det dog utilfredsstillende ikke at kunne fortælle sit barn, hvad hendes diagnose betyder uden at skulle ud i alle mulige forklaringer med, at det er noget med, at du ikke er så god til koncentrere dig, og du har svært ved at sidde stille, og du bliver hurtigt distraheret osv. ADHD står for: Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Blev jeg klogere? Hmm.. nej for hvad betyder Deficit? Det måtte jeg slå op. Det betyder “der mangler”, “underskud” eller “underbalance”. Læs videre “Mine børn lider af forkortelser”

Hunde og impulskontrol

 

Det er vigtigt for både vores og for hundens skyld, at den lærer fornemmelsen af impulskontrol/selvkontrol. Det vil sige, at hunden kan holde sig tilbage fra noget, den rigtig gerne vil hen til, fx mad, godbid, hundetur, leg osv.  Det er ligesom, når vi lærer vores børn, at de ikke bare må tage slikket og putte det i munden i en slikbutik, eller når vi lærer dem at stå i kø og vente på deres tur. At kunne kontrollere sig selv giver mere ro.

Der er findes mange impulskontroløvelser til hunde. I den vedhæftede video viser jeg blot en mulighed. God fornøjelse!

 

 

Status på min kommende bog

Nu sker der virkelig noget. Mit manuskript er lige nu hos en professionel korrekturlæser, der skal stramme sproget op, rette fejl og give feedback. I går fik jeg lavet aftale med en grafisk designer, som skal gøre bogen flot både indvendigt og udvendigt. Min forside er ved at være færdig, og i dag fik jeg mit forlagsnummer 🙂 Jeg er glad!!