Nu er der ingen undskyldninger for IKKE at løse problemerne på handicapområdet

I alt for mange år har handicapområdet været massivt nedprioriteret politisk, og det ses i statistikkerne: 66% af mennesker med ADHD har ikke et arbejde, 1/3 af alle børn med autisme går helt eller delvist ikke i skole, og hver fjerde ung med en funktionsnedsættelse står uden for uddannelsessystemet. I 2020 var der fejl i 52% af de påklagede sager på børnehandicapområdet. Og så er der alle de sager, der aldrig når til Ankestyrelsen. Mørketallet er enormt.

Tirsdag den 20. april 2021 udgav #enmillionstemmer et omfattende løsningskatalog. Jeg og fire fantastiske mennesker – Nina, Margit, Peter og Sara – har knoklet i 6 uger for at få det klar. Et fantastisk teamwork. Vi er ret stolte.

Det er udgivet på baggrund af 32 interviews med forskellige aktører på handicapområdet og indeholder over 80 forslag til, hvordan de massive problemer på handicapområdet kan løses. Vi peger på, at der er behov for en handicapreform bestående af fem elementer, der alle er afhængige af hinanden:

  • Adskillelse af visitation, drift og økonomi
  • Struktur
  • Værdier
  • Retssikkerhed & lovændringer
  • Kvalitet

Løsningskataloget udspringer af borgerforslaget “handicapområdet skal væk fra kommunerne”, som i december opnåede de nødvendige 50.000 støtter, og som skal behandles i Folketinget den 4. maj. For nu skal der ske noget.  Ikke mere snak. Handling. Vi har serveret et guldfad med muligheder, og nu er det op til politikerne at bruge dem.

Jeg håber, du vil bruge tid på at læse det.

Kataloget kan læses her http://enmillionstemmer.dk/wp-content/uploads/2021/04/Loesningskatalog-enmillionstemmer.pdf

Det må meget gerne deles.

Mig i et TV-program på DK4…Det er vildt :-)

Jeg har været i studiet hos DK4 for at deltage i deres nyeste program “Hånden på hjertet” med Finn Nørbygaard. Mig. Det er så uvirkeligt og fantastisk og stort og sjovt på en gang. Men det er også ret grænseoverskridende at se og høre sig selv på TV i et så langt program. Man er vel sin egen største kritiker.

Det hele startede med en bog for 2 år siden, og nu sidder jeg i et TV-program og taler med Finn Nørbygaard. Vildt!

Det er et nærværende program, der giver sig god tid til at lytte på det enkelte menneske. Finn Nørbygaard kalder det den langsomme samtale. Det kan jeg godt lide.

Hvis du har lyst til at se det, så har det premiere i morgen torsdag den 8. april kl. 20.00 på DK4. Det bliver også sendt den 9. april kl. 22.25, den 13. april kl. 23.15 og den 14. april kl. 16.30.

God fornøjelse 🙂