Velkommen til mit univers

Monicas Univers. Det lyder som et TV-program på kanal 4. Hvis jeg skulle lave et TV-program om mit liv, ville det handle om alt det, der fylder i mit liv. Det kommer min hjemmeside så til. I nogle perioder fylder noget mere end andet. Indtil 2007 var mit liv fyldt med arbejdet som jurist, at være kone, rejser, fritidsinteresser og at være mor til en lille dreng. Det lyder som et ret ordinært leverpostejsliv. I 2007 blev mine tvillingepiger født 11 uger for tidligt, og med dem fulgte en kuffert indeholdende autisme, ADHD, cerebral parese, hydrocephalus og angst. Og et bjerg af bekymringer. Slut med leverpostej. Jeg kan godt savne leverpostej.

Nu har jeg to piger på 10 år og en dreng på 12 år med hver deres diagnose, på hver deres specialskole og med hver deres behov. Jeg har med dem fået en masse erfaringer, som jeg er ved at have samlet i min kommende bog. Jeg sætter lige et afsnit ind om, hvad bogen handler om, og hvem bogen er skrevet til:

Min bog er en personlig beretning om det at gå fra at være en helt almindelig mor til også at blive pårørende, autodidakt projektleder og ekspert i diagnoser og hjælpemidler. Min bog er hudløs ærlig i forhold til de oplevelser, følelser og tanker, der meldte sin ankomst, da jeg blev mor til børn med særlige behov, diagnoser og handicaps. Jeg fortæller om kampene for at få den nødvendige hjælp og om at blive afhængig af ”systemet”. De fleste forældre til børn med særlige behov starter på helt bar bund og ved intet om, hvilken hjælp de kan få. Og orker ikke at finde ud af det. Jeg har selv måttet opfinde den dybe tallerken i mit nye liv. Hvorfor skal andre forældre i samme situation også opfinde den dybe tallerken, når de bare kan låne min? På baggrund af min egen erfaring kommer jeg med nogle ideer til, hvordan man kan få den rette hjælp og finde glæde i livet.

Jeg har først og fremmest skrevet bogen til forældre i lignende situationer. Vi har brug for at vide, at vi ikke er alene, og at livet ikke stopper. Denne bog kan forhåbentlig give håb. Men bogen kan også læses af ældre søskende til en bror eller søster med en diagnose, for de har også brug for at vide, at andre har det som dem.

Bogen er også skrevet til jer, der har med os og vores børn at gøre, herunder pædagoger, lærere, læger, sagsbehandlere, venner og familie. Det er umuligt at forstå, hvad det vil sige at blive forældre til børn med livstruende sygdomme og særlige behov, hvis man ikke selv har prøvet det. Og der kan gå mange år, før vi forældre selv bliver bevidste om, hvordan vi har det og kan fortælle om det. Denne bog vil kunne læses af udenforstående og give et indblik i, hvad vi forældre går igennem som individer, som forældre og ægtepar.

Jeg glæder mig så meget, til den kommer ud. Jeg er ved at få malet forside, finde korrekturlæser, finde ud af layout, og hvordan jeg får den trykt. Jeg skal nok fortælle, når jeg ved mere.

Min hjemmeside vil udover mine små hverdagsfortællinger om at være mor til 3 børn med diagnoser også være henvendt til hundefolket derude. For jeg er en ægte hundetosse, og mine to hunde fylder enormt meget i mit liv som mine overskudsopladere. Så jeg vil skrive om oplevelser på gåture og komme med små træningstips. Jeg håber, I vil følge med 🙂

3 Replies to “Velkommen til mit univers”

    1. Hej Katrine
      Planen er, at den udkommer i starten af det nye år. titlen holder jeg for mig selv lidt endnu Jeg sksl nok give besked, når bogen er trykt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *