Der er ingen grænser for rummeligheden, når jeg skifter ble midt om natten

Min ene datter er snart 11 år og bruger stadig ble. Om det er på grund af hendes autisme, hydrocephalus eller CP, ved vi ikke. Men faktum er, at hun slet ikke har nogen kontrol eller føling med det.

Nå, i øjeblikket vågner hun om natten og ligger så og fortæller hele sin livshistorie, højt. Så jeg er hurtig inde hos hende og beder hende pænt om at tie stille og lægge sig til at sove. Før i tiden skulle vi også sætte noget musik på for at få hende til at sove igen. Men i øjeblikket er det nok at sige godnat og lukke døren til igen – heldigvis. For så er der også større chance for, at jeg kan falde i søvn igen.

I nat vågnede hun igen kl. 3!! Jeg gik ind til hende for at bede hende sove videre og blev øjeblikkeligt ramt af den velkendte lugt.. Åh nej! Det var tid til et bleskift. Kl. 3 om natten. Det ligger på rygraden, hvad der skal gøres klar: Vand, vaskeklude, stofble, affaldspose og en ny ble. Da jeg ikke ville vække hverken hende eller mig mere end højst nødvendigt, foretog jeg bleskiftet i lyset fra en lille lyskæde på væggen og et batteridrevet stearinlys, som hun altid har tændt om natten. Men det var lige kækt nok, for det gik galt. Og der faldt l… ud på lagenet. Jeg bandede, hviskende, hvilket fik min datter til at grine. Jeg synes så bare IKKE, at der var noget at grine af. Her stod jeg med træthedskoldsved og skulle hurtigt træffe en beslutning om, hvordan jeg lige undgik at skifte hele sengen. Beslutningen blev, at det kunne jeg  da hurtigt lige fjerne….med fingrene!! Dårlig ide, for det krævede så, at resten af bleskiftet blev klaret med 7 fingre. Men det lykkedes, ovenikøbet uden at svine sengen til. Jeg sagde godnat, vaskede mine hænder 10 gange, drak et glas mælk og bad til, at jeg kunne falde i søvn igen. Det kunne jeg heldigvis.

I dag tænker jeg, at det er vildt, hvad jeg rummer… kl. 3 om natten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *