Husk at lytte til maven, når den er fyldt med dumme sommerfugle

I øjeblikket er vi inde i en pænt presset periode: Statusmøder, aflyst møde, nyt møde, på hospitalet hver uge, og så lige 3 fødselsdage inden for 3 uger!! Nå ja, og så vågner vores ene datter hver eneste nat mellem kl. 3 og 4. Så jeg er en smule slidt. Det gik for alvor op for mig, da jeg sad og tudede til Familien fra Bryggen og Diamantfamilien. Og nej,, jeg er ikke i overgangsalderen endnu.

Når jeg har sådan en periode, går det ud over min mentale balance. Så bliver jeg hurtigere nervøs og kan “brainfucke” over de mindste ting. Voldsomt anstrengende.  Når jeg så samtidig er ejer af en hund, der også bliver hurtigt nervøs og stresset, så er det en tikkende bombe. Så jeg overvejer nøje, hvor jeg går mine ture, mens jeg kan mærke, at der er sommerfugle i maven. For det mærker vores hunde med det samme. Vores sind lyver ikke.

I dag er en af de dage, hvor der er rigtig mange dumme sommerfugle i maven. Så jeg valgte at gå med hundene en af gangen. Først med vores cairn terrier rundt i kvarteret. Han nyder at gå og snuse og læse dagens aviser. Jeg kunne se, at det var ved at være myldretid for hundeejerne. Alle skulle nå det, inden det blev mørkt. Så da jeg skulle gå med vores corgi, besluttede jeg mig for at putte hende i bilen og køre ned til et dejligt område, hvor hun kan løbe løs, hvor vi kan træne, og hvor der er udsyn hele vejen rundt. Og så er der mulighed for at vælge mange veje hvis der nu skulle komme en anden hund gående, som vi ikke skulle hilse på. Jeg var nødt til at vælge en tur, hvor risikoen for en presset situation, var minimal. For jeg er ikke ret god til at tackle de pressede situationer, når jeg er i mentalt minus. Jeg prøver måske at overbevise mig selv om, at det er jeg. Men hundene mærker noget andet. Og så reagerer de anderledes.  For jeg er “svag” og ude af balance. Vi fik gået en dejlig tur, en glad tur, en let tur. Og nu er sommerfuglene væk og jeg kan nyde min fredag aften. Jeg er glad for, at jeg lyttede til min mave.

Weekenden står i hundens tegn. Lørdag har jeg mit hundehold, hvor jeg underviser nogle søde ejere, så de kan få god kontakt med deres skønne hunde. Og søndag tager jeg en hel dag til Roskilde på seminar med en masse andre kloge hundefolk om hundens 7 følelser. Det glæder jeg mig til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *