Svar fra ledelsen på hospitalet

Den 12. november var Emma til kontrol i Handicapambulatoriet på Hillerød Sygehus.  Hun har hydrocephalus og dystonisk CP og skal derfor følges. Vi har haft både gode og dårlige erfaringer med Hillerød Sygehus, men dette var dråben.

Du kan læse om den enormt frustrerende oplevelse her: Når meldingen fra handicapambulatoriet er: “Husk D-vitamin og mål hendes deller”.

Efter besøget skrev jeg til Hvidovre Sygehus med henblik på at få Emma overført dertil. Derefter skrev jeg en orientering (klage) til ledelsen på Hillerød Sygehus. I dag kom der svar:

“Tak for orientering om din klageskrivelse.

Jeg beklager den oplevelse du gik fra konsultationen med den anførte dato i vores handicapambulatorium. Jeg har selvfølgelig talt med alle 3 involverede – Børnelæge XX, Ortopædkirurg XX og Fysioterapeut XX. De er alle 3 kede af at du gik derfra med en frustreret oplevelse. Samstemmende siger de dog at konsultationerne, som er tværfaglige, er meget travle og der skal nås mange ting på kort tid. De har fuld forståelse for Emmas handicap og hvor svært det er at være forælder i den situation – intentionerne var at det skulle være et godt trygt besøg med et godt informationsniveau. Ærgerligt at det så ikke lykkedes – og vi tager selvfølgelig den oplevelse, som I har haft, alvorligt.

De konkrete ting du pointerer ikke fungerede tilfredsstillende i konsultationen vil selvfølgelig blive taget til efterretning af hver enkelt af de involverede og vi vil lære af dette til fremtidige konsultationer, så vi kan gøre det bedre næste gang – også selv om der er travlt og der er mange bolde i luften. Herunder ikke mindst vigtigt, at vi fortæller forældre og barn hvad der sker undervejs og skal ske og at vi dermed har mere fokus på at vores kommunikation er god nok og forstået af alle. Alle 3 behandlere syntes egentlig at der var en god kontakt og kommunikation med Emma undervejs, men vigtigt at få din feedback på hvorledes du som mor og Emma har oplevet det.

Jeg kan forstå på Xx at Emma primært følges hos speciallæge xx og at hun kun kommer hos os i forbindelse med Handicapambulatoriet 1 gang årligt. Det står jer selvfølgelig frit for at søge at få flyttet den del af Emma´s forløb til Hvidovre. Da de fleste patienter med Emma´s problemstilling følges på lokal Børne- og ungeafdelingen, vil det formentligt blive vanskeligt at effektuere en overflytning til Hvidovre, selvom der også kunne være andre alternativer. Min fornemmelse på din skrivelse er dog også en generel utilfredshed med forløbet gennem flere besøg på Hillerød og at en ny patientansvarlig læge i Hillerød ikke vil være aktuelt, selvom det selvfølgelig også ville være en mulighed vi kunne kigge på.

Hvis du i forbindelse med en mulig ændring af Emma´s forløb har brug for at vi gør noget er du velkommen til at vende tilbage.

Med venlig hilsen og på vegne af de 3 behandlere”.

Det er da et behageligt svar. Men det er ikke et svar, der kommer bag på os, og ikke et svar vi som sådan kan bruge til noget. Så nu vil vi pænt bede om, at de hjælper os med at blive overført til Hvidovre. Så må vi håbe, det kan lade sig gøre.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *