Hvis bare jeg havde en tryllestav, der kunne trylle diagnoserne væk….

Kolbøtterne i vores liv har lært mig rigtig meget om mig selv. Jeg har været nødt til at se indad og træffe nye valg. Jeg har måttet indse, at jeg ikke kunne ændre vores familie og vores situation. Jeg kunne ikke svinge en tryllestav og få diagnoserne til at forsvinde. Men jeg kunne vælge at ændre mig og måden at være i familien på.

Jeg har valgt at være her nu. Ikke i går og ikke i morgen. Nu. For jeg kan ikke ændre på i går, og jeg ved ikke, hvad der sker i morgen. Det har jeg lært. Så jeg får det bedste ud af mit nu.  Uanset hvor hårdt livet er, og hvor uretfærdigt det hele føles, så nytter det ikke noget at sætte sig over i hjørnet og give op. Livet fortsætter.
Men det kræver overskud. Overskud. Hvad er så lige det? Definitionen på overskud er ”en mere end tilstrækkelig eller nødvendig mængde af noget, noget der bliver tilovers”. I vores situation har vi brug for en mere end tilstrækkelig mængde af positiv energi, glæde og livslyst. Men det kommer ikke bare dumpende ned fra himlen. Det skal komme fra en energikilde. Det har ikke været helt nemt at finde ud af, hvad der kunne give mig overskud i hverdagen.

Mine hunde skulle vise sig at blive min daglige oplader. I starten var gåturene med hundene en sur pligt. Men jeg lagde mærke til noget interessant. Jeg kunne gå ud ad døren som en tordensky og være i dårligt humør og irritabel. Men når jeg kom hjem fra gåtur med hundene, var jeg glad, positiv og havde fået nyt overskud. Havde jeg virkelig fundet min daglige overskudsoplader? Var det hundene, naturen, luften, tiden alene? Jeg er ret sikker på, at det er kombinationen af det hele. At komme væk fra kravene i huset og ud i naturen. Men for mig ville det ikke være det samme uden hundene. For hundene tvinger mig til at være i nuet og være til stede mentalt. Jeg har altid en lille oplevelse med hjem fra gåturene, som har gjort mig glad. Jeg har lært at værdsætte de små ting i livet og være mere til stede.

I dag var det synet af en smuk regnbue, som gjorde turen til noget særligt og som kom med hjem i min overskudskuffert.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *