Har du lavet prut?

Den sætning siger vi hver dag hjemme hos os.

Når man som os har et barn på 10 år, der stadig ikke har kontrol over underdelen og derfor stadig må bruge ble, så er vi nødt til at spørge, om der har været gevinst. Det er egentlig lidt fjollet, for vores næse tager sjældent fejl. Når vi spørger, kan vi ikke engang være sikre på et ærligt svar, for hvis et bleskift ikke lige passer ind i datterens planer, så benægter hun. Hvorfor spørger vi så? Jeg tror, det handler om integritet og værdighed. Selvom hun stadig opfører sig som et lille barn, så siger hendes krop noget andet. Så vi går ikke bare hen og sætter næsen til bagdelen eller hiver ud i bukselinningen, som vi gjorde, da børnene var små. Netop på grund af respekt for hende og hendes værdighed sørger vi også altid for, at hun har fået redt hår, sat håret, er vasket så hun ikke lugter eller har madrester siddende og har pænt tøj på. Noget hun ikke kan selv.

Det er bare nogle af de tanker, vi lever med hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *