Et liv med svære valg!

Mit indlæg i dag bliver skrevet med tårer i øjnene. For i går tog vi et ret stort skridt i vores specielle liv. Vi bestilte sommerferie. Men ikke en hvilken som helst sommerferie. Vi skal rejse uden Emma. For første gang. Årh det gør ondt.

Jeg prøver at finde forklaring på, hvorfor jeg er ked af det. For hvis jeg bare uden at analysere tænker over, hvad vi skal, så skal jeg på charterferie for første gang i 12 år med min dejlige mand, min dejlige søn og min dejlige datter til et varmt sted med sol, strand og pool . Det lyder da skønt? Så er der bare lige det kæmpestore MEN… men vores dejlige datter Emma skal ikke med. Og så gør det ondt.

Hvorfor gør vi det så? altså hvorfor rejser vi uden hende? Her er vi nødt til at se på, om Emma vil få noget ud af at komme med på sådan en rejse. Emma bryder sig ikke om larm, mange mennesker, nye steder eller når tingene bare ikke er som de plejer. Vil hun så få noget ud af 2 timer i lufthavnen, 3,5 time på et fly, endnu en lufthavn? stort nej. Hvad med resten af ferien? Hun vil elske en pool. Ingen tvivl om det. Men hun vil ikke elske alle de andre mennesker, der er i poolen. Så hun vil tilbringe det meste af tiden på hotelværelset. Og hvad så med Sarah og Kristoffer? De vil hele tiden være begrænset, fordi enten jeg eller Søren skal være hos Emma.

SÅ… Emma vil ikke nyde det, og Sarah og Kristoffer vil betale prisen for det. Igen. Dette er en af de situationer i vores liv, hvor jeg må pakke mit ego væk og tænke på alle mine børn. For Sarah er allerede dobbelt ellevild. Kristoffer er heller ikke ret god til, når tingene ikke er som de plejer. Men han vil komme til at elske det. Det ved vi. Og så kan vi som ægtepar og som mor og far være sammen med vores to børn. Give os det. Men der vil altid være det hjerteskærende MEN…

14 Replies to “Et liv med svære valg!”

 1. Vi har også lige bestilt ferie. Kroatien i lejet hus med pool. Det betyder vi ikke skal dele poolen med andre, har valgt noget lidt ude på landet, så larmen er den vi selv laver. Kører selv. Så bestemmer vi selv (self. På diagnosebarnets premisser). Det er ikke ligeså dyrt som charter og uden den stress lufthavn og rejsen medfører. Det er 4. år vi gør sådanne, sol, varme og ro på vores premisser.
  God ferie.

  1. Det kunne vi også vælge. Men vi er altid bare os 5 på ferie. Emmas søskende har brug for også at møde andre børn, komme på restaurant og udflugter. Så nu tager vi 1 uge på den måde, og så holder vi resten af ferien sammen alle 5. Og rigtig god ferie til jer

   1. Jeg forstår til fulde jeres beslutning og dilemma. Men som jeg læser Det,så har i tænkt alles behov igennem og selvom det kan føles helt forkert,så tror jeg i har valgt den løsning som alle får mest ud af. Også Emma. Og som du selv skriver så er det ofte de “raske” søskende der må vige. I ønskes en fantastisk god ferie og alt godt til jer alle. God sommer

 2. Det er ikke ego… det er ubetinget kærlighed til sin familie….
  Jeg synes at det er et ønske at være som andre “normale” familie som rejser alle sammen… og derfor er der ikke ego som bliver pakket til side…det er en del af sorgen at I/ vi bliver kastet i handicap område hvor man er nød til at sørge for alle. Og at glemme/ satte til siden sine drømme…
  Du gør det hvad er bedst for alle dine børn. Den rigtig ting…. og den rigtig ting er at give din datter stabilitet i hendes hverdag og ny oplevelser til hendes søskende. Støtte kremmer her fra.

 3. Pyha ja det er hårdt – men hold nu op hvor er du sej. Jeg tænker du gør det helt rigtige….. giver en opladning til jer som tilpasser jeres hverdag HVER DAG for at det kan passe bedst for jeres datter.
  Godt at i også tilgodeser de to andre børn som også har brug for oplevelser som de kan rumme.
  DU ER SEJ !

 4. Åh hvor jeg husker første gang jeg tog min datter med men lod min søn blive hjemme. Jeg havde SINDSYGT dårlig samvittighed overfor ham, men glædede mig samtidigt til at kunne give min datter en “normal” ferie oplevelse. Altså sådan en ferie hvor hun kom i fokus, og ikke hele tiden skulle rage hensyn og tilsidesætte hendes behov for lillebrors skyld.
  Jeg har stadig dårlig samvittighed over at gøre det, men jeg elsker samtidig den uge med min datter. Til gengæld har vi så fundet weekendture, som er forbudt for storesøster, men en mor og lillebror-ting
  Nyd jeres ferie og glæd jer over, at se hvordan jeres børn OGSÅ kan være når de får lov at bestemme lidt mere ❤️❤️

 5. Det er jo ikke ego ferie det er jo ferie for resten af familien for og lade batteriet op til at man har overskuddet i hverdagen til alt det man tumler med alt det man ønsker ud hvor peberet gror den for har man som familie med barn med særlige behov brug for alene tid ikke skal være OPS hygge med de andre børn uden man skal tage hensyn og de har jer for dem selv jeg vil ønske jer rigtig god ferie det er en ren plus tid

 6. Kan kun anbefale det! Har selv været afsted på skiferie, sommerferie og storbyferie uden den yngste med særlige behov men sammen med den ælste for at tilgodese hendes (og egne) behov. Første gang er bare svær … og måske grænseoverskridende … men det er win/win for alle og det kan give et ekstra boost til kontoen, som man skal trække på, når hverdagen igen er … hverdag.
  God ferie!

  1. Mange tak vi tog det første lille skridt sidste år med en weekend i Lalandia uden hende. Mit hjerte var flået i småstykker, da jeg kørte fra hende. Men da vi først var der, så var det dejligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *