Det kommunale selvstyre har frataget mennesker deres selvbestemmelsesret!

I øjeblikket fokuserer medierne på de såkaldte kvalitetsstandarder, som Københavns Kommune har lavet, så de kan spare en masse penge på mennesker med handicap. At bruge ordet “kvalitet” i denne sammenhæng er at føre folk bag lyset, for normalt bliver dette ord opfattet positivt. Men her er det desværre det stikmodsatte.

Kvalitetsstandarderne, eller skal vi ikke kalde en spade for en spade, nedskæringerne og nedprioriteringerne, har voldsomme og sørgelige konsekvenser for livet for mennesker med handicap. De bliver blandt andet tvangsflyttet ud af bosteder og bofællesskaber og ind i lejligheder, hvor de pludselig skal klare sig selv, de må ikke gå på arbejde hver dag, osv. Nogen har besluttet, at de pludselig ikke længere har brug for hjælp. Nogen tror åbenbart på mirakler. Disse mennesker ender med at måtte flytte hjem til deres forældre igen, for de kan ikke klare sig selv.

Jeg hopper lige videre for at vise, hvor grotesk dette system er blevet. Andre unge med handicap, som på grund af deres handicap har behov for overvågning hele døgnet, bliver tvunget på institution, fordi kommunerne ikke vil bevilge hjælp i hjemmet.

Så, dem der gerne vil flytte hjemmefra på et bosted, bliver tvunget hjem, og dem, der har bedst af at blive hjemme, bliver tvunget på institution. Jeg har brug for en, der kan vise mig logikken i dette forskruede regnestykke.

Vi pårørende må bare følge med.  Vi prøver at banke i bordet og råbe noget fornuft ind i hovedet på beslutningstagerne. Men det er godt nok hårdt arbejde og burde ikke være sådan. Faktisk burde alle pårørende i Danmark have en stor guldmedalje, en flidsmedalje.

Det kommunale selvstyre har frataget mennesker deres selvbestemmelsesret.  Mor er ikke bare skuffet. Mor er vred!

Havde Storm P. levet i dag, ville han have skrevet en fantastisk tekst og lavet en ligeså fantastisk tegning til den. For dette er ren Storm P.

Det må være menneskesynet, den er gal med, for ellers kan man da ikke sidde og træffe disse beslutninger om menneskers liv.  Godt nok siger de noget andet. De siger, at de ikke var klar over konsekvenserne af deres besparelser. Men hvis de ikke er bevidste, så er der jo tale om inkompetence.

Jeg har en bøn til den nye regering. De skrappe rengøringsmidler må frem fra skabet. For hvis mennesker med handicap og deres pårørende skal have håb om at føle sig værdsat i vores fælles samfund, så er det ikke nok med en pengeindsprøjtning.

Der skal hurtigt strammes op på lovgivningen, så kommunerne ikke kan spille ludo med menneskers liv. Samtidig skal der kigges med alvorlige briller på, hvor området skal flyttes hen. For det er ikke mennesker, der skal flytte. Det er hele området.

VI ER HER STADIG!

#enmillionstemmer

 

 

6 Replies to “Det kommunale selvstyre har frataget mennesker deres selvbestemmelsesret!”

 1. Vi har selv prøvet at være udsat for nye kvalitets standarder i forhold til aflastning. Vi gik fra 72 og blev sat med til 42!!!!!! Og jeg brugte så mange kræfter på klage, tale med advokat, LEV, tale med medier. Jeg brugte al min energi og måtte pænt vente på det blev afgjort i Ankestyrelsen – hvor vi selvfølgelig fik medhold. For det måtte de ikke for behovet var jo det samme !! Det havde jo ikke ændret sig. Så prøvede kommunen lige igen ‘, for at se om de kunne formulerer det anderledes i afgørelsen. Det blev så stoppet da vi spurgte hvad de så vile gøre når vi ikke kunne holde til det mere. For til det svarede de – tilbyde mere aflastning. Men 1 år med bekymringer og ondt i maven. Så føler virkelig med dem som er berørt nu. Det er et helvede.

  1. For 1,5 år siden fik jeg uberettiget taget min paragraf 84 aflastning a 2x 3 døgn pr månede til mine 2 børn fordi kommune skulle finde et andet sted til mine børn som matchede dem . Jeg fik medhold i Ankestyrelsen i December 2018 .I Marts 2019 visiterede kommunen mit ene barn til en aflastning som de viste skulle lukke d. 1/7 -19
   I Maj har lederen i handicsp afdelingen meddelt at de har visiteret mit barn til den samme aflastning som ikke matchede ham for 1.5 år siden og som vi i fællesskab blev enige om at afslutte
   Hun skrev endvidere at aflastningen ikke var igangsat endnu fordi vi ikke ønskede at han skulle der til og at der ikke var nogen klage muligheder

   Jeg går personlig ind for at det burde vedtages ved lov at alle chefer ,leder og politikker rundt omkring i kommunerne skal mentalundersøges før ansættelse så vi kan få sorteret nogle af alle de afstumpede og magtliderlige psykopater fra som sidder og tyrannisere ,diskriminere og bedrager bestemte grupper af befolkningen

 2. Har jeg misforstået det, har København ikke en sosialddemokrat som overborgmester. Har/han/ de overtage den forhenværende borgerlige regerings politik.
  Spar på velfæren!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *