I dag blev parentesen rundt om ADHD visket ud.

Kristoffer har diagnoserne GUA, angst og så ADHD i en parentes. Parentesen blev sat rundt om ADHD ved udredningen, fordi meget pegede på en ADHD diagnose, men symptomerne kunne også være et udslag af, at han på det tidspunkt var så belastet.

Han har gået på behandlingsskole i næsten 2,5 år nu, og det – sammen med medicin – har været så godt i forhold til hans angst. Til gengæld har det så givet plads til hans egentlige diagnoser. Nu var det blevet tid til at få vished omkring ADHD’en i parentesen.

Han har for nyligt været igennem en TOVA-test. En test, der skal give en indikation af, om barnet har svært ved at koncentrere sig og let bliver distraheret. Testen går helt enkelt ud på, at barnet skal sidde foran en computerskærm med en knap i hånden. Når der dukker en hvid firkant op på skærmen, skal barnet trykket på knappen. Testen tager 20 minutter.

Ifølge Kristoffer var det noget af det værste, han havde prøvet. Han havde været ved at give op efter 2 minutter.

I dag har jeg så været til møde for at høre resultatet af testen. Og ikke overraskende, så viser den en dreng, der har det hamrende svært. Sygeplejersken havde sjældent set et så dårligt resultat. Og når hun sammenholdt resultatet med den adfærd, han havde vist under testen, så var psykiateren ikke længere i tvivl.. parentesen rundt om ADHD er hermed visket ud.

Resultatet kan ikke stå alene. Men det er en indikation og er i tråd med, hvad vi ser herhjemme. En meget rastløs, urolig dreng, der dårligt nok kan se en film længere. Men hvad nu?

Han får lige nu 2 slags medicin, og disse to må ikke sættes sammen med ADHD medicin. Det kan give alvorlige bivirkninger. Så nu skal vi observere indtil næste medicinmøde i oktober.

På vej hjem i bilen vidste jeg ikke, om jeg skulle synge med på popsangene eller bare tude.

Gid jeg havde en knap, jeg kunne trykke på. Sådan en stor rød nødstop-knap. Det tog, vi kører på, kører den forkerte vej. Jeg føler så stor afmagt, frustration og sorg.  Og jeg må indrømme, at jeg er virkelig bekymret. Men det må jeg prøve at lægge væk. En dag ad gangen, ikk?

Her til eftermiddag tog vi til demonstration på Rådhuspladsen for at bakke op om mennesker med handicap, som ikke kan få den rette hjælp, fordi kommunen sparer.

One Reply to “I dag blev parentesen rundt om ADHD visket ud.”

 1. Hej Monica

  Jeg har en datter som minder om din dreng.
  Da hun – endelig fik ADHD diagnosen – håbede jeg det bedste. Desværre kom der til at gå knap 2 år med afprøvning af ADHD medicin – medikinet , Strattera, Motiron mv Og jeg opgav næsten håbet undervejs for at hun skulle kunne få en menneskelig tilværelse .
  Jeg købte den hund til hende , hun længe havde ønsket sig – hunden hjalp hende – så langt – at hun kunne sove på sit værelse og gå i bad uden at jeg ad uden for døren og hun kunne være kortvarigt hjemme
  MEN gennembruddet og trivslen kom ,omsider . Da hun fik ordineret Elvanse , begyndte det at gå meget hurtigt fremad .
  Krydser fingre for jer.
  Mvh Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *