Årets vigtigste debat: Retssikkerheden på handicapområdet

I morgen, torsdag den 28. november 2019, er det endelig dagen for det debatmøde, som jeg det sidste halve år har været med til at arrangere. Et debatmøde, der opfordrer til konstruktiv og løsningsorienteret dialog om, hvordan alle kan spille sammen om at forbedre retssikkerheden for mennesker med handicap og deres pårørende. Et brandvarmt og ekstremt vigtigt emne.

Debatten vil tage udgangspunkt i disse overordnede spørgsmål:

  • HVAD er de overordnede problemer i samfundet for mennesker med handicap og psykisk sårbarhed og deres pårørende, og HVEM rammer det?
  • HVORFOR går det sådan?
  • HVAD kan vi gøre for at løse problemerne?
  • HVORDAN kommer vi videre fra ord til handling?

Invitationen ser således ud:

DEBATMØDE

LOF Storkøbenhavn og #enmillionstemmer inviterer til debatmøde om, hvordan vi i fællesskab sikrer retssikkerheden for mennesker med handicap og psykisk sårbarhed og deres pårørende i hele landet.

Det foregår torsdag den 28. november 2019 kl. 17.00-20.00 i auditoriet SIG.B086, Københavns Professionshøjskole, Sigurdsgade 26, 2200 København.

Formålet med arrangementet er at få en dybdegående debat om, hvordan det bedst sikres, at familier, hvor handicap og psykisk sårbarhed er en del af livet, får mere målrettet, effektiv og lige adgang til hjælp over hele landet.

Dagsorden:

  • Oplæg ved Monica Lylloff, mor til 3 børn med handicap/særlige behov, forfatter til bogen ”Seje mor” samt medstifter af Facebook-gruppen ”#enmillionstemmer – Bak op om pårørende til handicap og psykisk sårbarhed” samt kampagnen #enmillionstemmer. ”En personlig fortælling om, hvad det vil sige pludselig at blive pårørende og afhængig af hjælp fra det offentlige.”
  • Oplæg ved Emil Falster, d.stipendiat ved Forskningscentret Livet med Mobilitetshandicap, Roskilde Universitet. ”Mødet med det kommunale system – oplevelser og fortællinger fra forældre og børn”
  • Herefter paneldebat samt spørgsmål og kommentarer fra salen styret af journalist Stine Sylvestersen.

Panelet vil bestå af Social- og Indenrigsudvalgets formand Kirsten Normann Andersen (MF), Kristian Hegaard (MF), Næstformand i Dansk Socialrådgiverforening Ditte Brøndum, Formand for Autismeforeningen Heidi Thamestrup samt handicappolitisk konsulent Thomas Krog fra Muskelsvindfonden.

Arrangementet er offentligt, så alle interesserede er velkomne, og det er gratis at deltage.

Vi håber, I har mulighed for at deltage.

Mange hilsner fra

Monica Lylloff – medstifter af #enmillionstemmer, monicalylloff@hotmail.com, tlf. 20724746

Dorte Hollbaum-Hansen – Udviklingskonsulent hos LOF-Storkøbenhavn,  dhh@familieskolen.dk, tlf. 28434575

Jeg har sommerfugle i maven. På den gode måde. Hvor mange kommer? Bliver det en god dialog? Fordi jeg virkelig brænder for det her.

Da mange ikke har mulighed for at møde op, livestreamer vi det i Facebook-gruppen #enmillionstemmer- bak op om pårørende til handicap og psykisk sårbarhed.

I dag har vi haft et af årets mange statusmøder med kommune og skole. Denne gang om Kristoffer. Et positivt møde, hvor god dialog og samarbejde virkelig var overskriften. Derfor er jeg heller ikke fuldstændig nedlagt nu. Det er jo sådan, det bør være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *