Socialerstatning, succes og bræk

Så blev det mandag og første dag efter vinterferien. Vi holdt det meste af ferien oppe i vores lille røde svenske hus. Det er bare godt for alle celler og nerver. Jeg har ikke holdt helt fri denne gang, for jeg knokler for at få støtter til borgerforslaget om socialerstatning. Mit håb er, at det med tilstrækkeligt mange støtter kan sætte fokus på den manglende retssikkerhed, der er på socialområdet, herunder handicapområdet. Er det virkelig rimeligt, at familier i de allersværeste livsvilkår skal hyre advokater for at kunne få den hjælp, de har ret til?

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-04176

Vi kom hjem fra Sverige fredag. Lørdag havde Kristoffer en aftale med sin gode kammerat. I løbet af eftermiddagen sendte han en sms og spurgte, om kammeraten kunne sove hos os. Lige den dag orkede vi ikke overnattende gæster, så jeg svarede nej. Og så skete der noget vildt: Han spurgte, om han så måtte sove hos kammeraten! Jeg råbte til Søren: “Må Kris sover hos C?” For han har ikke sovet ude i flere år, og han har nu som 14 årig aldrig sovet hos en kammerat. Han fik et kæmpe stort JA!

Vi gik så og ventede på sms’en om, at han kom hjem alligevel. Men den kom aldrig. Han sov simpelthen hos kammeraten. Det er et kæmpe skridt, et vigtigt skridt. Og det havde været en positiv oplevelse, selvom han havde haft svært ved at sove. Han kom hjem sidst på eftermiddagen søndag. Han havde sovet 6 timer, havde været social hele lørdagen og søndagen, og havde ikke fået sin medicin. Jeg ville ikke give ham medicin så sent, for så er der risiko for, at han ikke kan falde i søvn om aftenen.

Hans plan var så at spille Fortnite turnering kl. 18-21. Det holdt en halv time, så knækkede filmen fuldstændigt. Han kom ind til mig i stuen, skrigende og grædende, rev sig i håret og i huden, så jeg måtte tvinge hans fingre op, og slog sig selv. Det var ikke uventet. Jeg satte mig ved siden af ham, holdt om ham, holdt ham på armene, aede ham og talte roligt til ham. Efter ca 15 min fald han helt sammen og kunne næsten ikke snakke. Han havde svedt så meget, så jeg foreslog ham, at han kunne tage en karbad. Det ville han heldigvis godt. Derefter var humøret fint.

I nat blev jeg vækket af Søren “Kristoffer er dårlig”. Vi løb ind til ham, og han havde kastet op i hele sengen. Søren lagde dynen ud i badekarret, og jeg tog mig af den, mens Søren tog sig af Kristoffer inde i stuen.

Jeg har det virkelig stramt med bræk. Jeg vil hellere stå med en omgang mylderbæ end et referat af, hvad der er blevet spist i løbet af dagen. Og der var meget. Lige der overvejede jeg meget alvorligt, om ikke Kristoffer trængte til en ny dyne. Men jeg gik i gang med at skylle dynen. Og det stoppede selvfølgelig afløbet til, så jeg måtte få det op med fingrene. Godt nok havde jeg taget en gummihandske på, men at stå og rode i bræk var bare for meget for min brækrefleks. Så jeg kastede også op. For det var simpelthen så ulækkert. Puh, bare at skrive om det..så jeg kan lugte det igen. Men det lykkedes til sidst.

Jeg kunne så ikke falde i søvn igen. Så jeg har fået sovet 30 minutter. Mine tanker kørte rundt. Hvorfor kastede han op? Havde han taget noget, han ikke skulle? Var han overanstrengt? Skulle jeg alligevel have givet ham hans medicin?

Kl 6. 15 skulle jeg have Emma op. Hun var våd i håret og på natkjolen. Hun havde altså også kastet lidt op. Vi regnede os frem til, at det kun var Emma og Kris, der havde spist pølsehorn til aftensmad. Så var det sikkert bare derfor.. pyha.

Så nu sidder jeg her på gulvet ved siden af Emmas seng med småkvalme og tømmermandsfølelse pga manglende søvn, mens hun synger sine sange. Kristoffer sover inde i sofaen. Og jeg må ændre mine planer for dagen. Sådan er det. Men jeg synes da lige, I skulle høre den fantastiske nyhed om Kristoffer, der har sovet ude.

Og har I 52 minutter, så har jeg været med i en podcast, der hedder “Tag livet tilbage”, hvor jeg fik lov til at fortælle om #enmillionstemmer og det, vi kæmper for, og hvorfor. Jeg synes selv, den er blevet rigtig god.

https://www.taglivettilbage.dk/18-enmillionstemmer-bak-op-om-paaroerende-til-handicap-og-psykisk-saarbarhed-med-jurist-monica-lylloff/

Og så vil jeg ønske jer en god dag 🙂

 

4 Replies to “Socialerstatning, succes og bræk”

 1. Årh sikke en omgang, charm dig til et par sæt af tandlægens mundbind næste gang du er afsted, det tager det værste af lugtgenerne Tillykke med succes med overnatningen og sikke flor du berolige ham efter nedsmeltningen

 2. Kære kære Monica hvilken vidunderlig gave at få….at “barnet” sover hos en ven. Det er sgu stort
  Det kommer aldrig til at ske her, min datter sover dog ude, men i aflastningen….
  Kan godt forstå du har det stramt med bræk- den syrlige hørm, der er ved det- føj jeg KAN til gengæld ikke med blod…eller jo, hvis det er friskt og bare er en skramme, så går det, og menstruation hos min datter kan jeg også godt….. men jeg gjorde rent i mine forældres køkken efter min mor var død af en blodstyrtning, og det stinker af metal og død…og jeg får så dårlig samvittighed over at have det sådan- det var jo min mor❤️
  Slim i lungerne/ i munden kan jeg heller ikke- min far var rigtig skidt, havde ikke kræfterne til selv at hoste igennem, så han blev suget flere gange af sygeplejerskerne, inden han døde af lungebetændelse på BBH ❤️
  Lort og tis kan jeg, når det er børn, der skal skiftes, men jeg bliver aldrig hjemmehjælper, ALDRIG!
  Rigtig god bedring til de unge mennesker ❤️ og sov godt ❤️
  Knus fra Joan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *