Corona-dagbog dag # 2 – Nej vi er ikke hamstere

Dag #2

Så blev det dag #2 i en anderledes verden, hvor alle skal finde ud af at være sammen alene.

Jeg forsøger at fastholde bare en smule af en almindelig kendt hverdag, så jeg stod op kl. 5 og mødtes med hundeholdet kl. 5.30, som vi altid gør. Min veninde er et af de mennesker i landet, som vi allesammen skal sætte kæmpe stor pris på. Hun er sygeplejerske og er klar til at hjælpe, hvor der er brug for det.

Kl. 8 vovede jeg mig ud i den “rigtige” verden og kørte i Netto. Bortset fra en tom mælkehylde, så lignede det sig selv. Jeg gjorde mig stor umage for ikke at ligne en hamster. Tog kun det absolut nødvendige til aftensmaden, og en pæn bademåtte.

Hjemme igen skulle der ordnes lidt ekstraordinære beskeder. Vores hjemmepassere har fået besked på, at de er sendt hjem uden løn. Det første forstår jeg, det andet giver ingen mening. Ingen løn?? Det er simpelthen urimeligt. De varetager sgu så vigtig en funktion i vores liv og går i forvejen på arbejde for en minimumsløn. Jeg håber virkelig, der er nogle politikere, der vil gå ind i det?

Derefter stod den på telefonsamtale med Kristoffers psykolog. Hun ville høre, hvordan Kristoffer håndterede hele den nye situation. Da han lige nu er i en periode, hvor han laver selvskade, har vi aftalt, at vi skal skrive ned, hver gang han gør det. Hvilket desværre næsten er dagligt. Men det er vigtigt at føre journal over, for han står til en genudredning, lige så snart alle kan vende tilbage til skolen. Måske er han hårdere ramt, end første udredning viste. Det vil især være relevant at få et billede på i forhold til den medicin, han får lige nu.

Jeg havde købt Kryds og Tværs blad til Sarah, så det har hun hygget sig med i dag.

Emma fik et langt skønt bad med musik til.

I løbet af formiddagen måtte jeg lige indtage plads i Kristoffers diskussions-klub. Han vil så gerne være sammen med nogle venner, enten hos os eller hos dem. Men vi siger nej. Hvis de skal være sammen, må de gå en lang tur udendørs. Det kan godt være, vi er småhysteriske, men vi ved som sagt ikke, hvordan Emma vil respondere på corona. Og vi må ikke blive syge. Heldigvis vandt jeg diskussionen 😉

Her til eftermiddag havde jeg lige børne-fri i 1 time, så jeg kunne få luftet hundene. I går aftes var Jackson pludselig halt. Her til morgen var han ok igen, men for ikke at tage nogen chancer, fik han en rolig tur rundt i nabolaget. Pillan og jeg kørte bagefter op bagved byens genbrugsplads. Der er nogle skønne grønne arealer. Jeg undrede mig over, at der var så stille. Det skyldtes, at pladsen var lukket pga corona. Den havde jeg ikke set komme.

Det blev en dejlig tur med vind og hagl. Vi stødte på to andre hundeluftere med hver deres labrador. Jeg møder ellers aldrig nogen deroppe. Og da Pillan har “særlige behov” prøver vi at undgå møder med fremmede hunde. Men hun er heldigvis blevet SÅ god nu, så jeg fik hendes kontakt med Nettos små deller (de virker hver gang), vi vendte om, og gik så bare en anden vej. Juhuu!!! Det har taget mange år at nå dertil.

I går havde Søren bestilt varer fra Nemlig. Com, inden man skulle sidde i længere tid i kø end til Skat, når der åbnes op for årsopgørelsen. Varerne ankom her ved 16-tiden, og vi havde på forhånd fået instruks om, at chaufførerne ikke må komme i kontakt med køberne, så vi skulle stå i vinduet og vente på, at han fik læsset af, inden vi måtte åbne døren og bære ind. Det er godt nok ubeskriveligt syret.

Jeg tog mig af frostvarerne, og under kylletterne, pommes fritterne og en kæmpe pose nuggets, lå der 4….ja 4 islagkager. Okay Søren, når du endelig skal hamstre, så vælger du islagkager?? Og så de samme 4? Men men, han havde heldigvis ikke bestilt dem. Det blev jeg nu altså glad for, for ellers havde han da tabt sutten. Det var en fejl fra Nemlig. Så, da jeg er et meget autoritetstro menneske, og havde ondt af de mennesker, der nu stod og manglede deres islagkager, ringede jeg straks til kundeservice. Hvad jeg ikke vidste var, at Søren havde bestilt 4 pakker frosne pitabrød, og det var i stedet for dem, at vi havde fået islagkager. Straks fik jeg nu et billede af en fødselsdag. Gad vide, hvilket dessert man kan lave med 4 poser grovpitabrød? Beskeden var, at vi skal beholde islagkagerne, for de må ikke tage varer retur i disse tider. Derudover får vi penge retur for de 4 poser pitabrød. Hurra for dem.

Nu er aftensmaden ved at være klar, og jeg lukker for i dag. Og skal spise islagkage hele aftenen.

God fredag aften derude. I går lukkede skolerne, i morgen lukker grænserne. Vi skrives ved i morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *