Corona-dagbog dag #5 – hvad med retssikkerheden efter corona?

Dag #5

Jeg har brugt en del tid på twitter i dag. Jeg blev kontaktet af en af #enmillionstemmer, der stod i et stort problem med at få livsnødvendig medicin. Pga corona, er der indført rationering på medicin, både håndkøbs- og receptpligtig medicin, for at undgå hamstere. Men i hendes tilfælde drejede det sig om stofskiftemedicin. Jeg vidste ikke, at apotekerne havde fået restriktioner således, at borgere kun kan få udleveret 1 enhed pr. 30 dage.

I hendes tilfælde var 1 enhed = 20 piller. Ergo ville hun stå 10 dage uden medicin. Hendes situation er så alvorlig, at ingen medicin = bevidstløs, koma og død inden for få dage. Hun spurgte til min hjælp med at råbe systemet op. Det gjorde jeg så på twitter og fik straks en reaktion. 1 time senere skrev hun, at reglerne nu var blevet ændret således, at hun vil kunne få udleveret 3 enheder pr. gang. Hun var lige ved at græde af ren lettelse. Nogen havde sovet gevaldigt i timen og var vågnet op i tide. Pyha.

Men problemet er dog ikke løst endnu. Her til aften modtog jeg et tweet fra en far om, at han kun har epilepsimedicin til sin datter i 22,5 dage ved 3 enheder. Så nu skal der stilles spørgsmål igen. Jeg synes altså, det er at gå for langt nu med så heftig rationering på folks medicin.

Derefter stod den på et opslag på Facebook om situationen på socialområdet/handicapområdet lige nu. Hvordan går det med afgørelserne? Både i kommunerne og i Ankestyrelsen? Bliver sagerne behandlet? Helt ærligt, så gruer jeg for tiden efter corona, når det gælder retssikkerheden for mennesker med handicap. Den var ikke-eksisterende før corona, så jeg tør slet ikke tænke på, hvordan situationen bliver efter corona. Bliver det igen mennesker med handicap og psykisk sårbarhed, der må vente? For corona koster kroner. Jeg vil kæmpe med alt, hvad jeg har for, at vi ikke bliver glemt igen.

Apropos, så er musikvideoen til #enmillionstemmer-sangen færdig. “Vi skal synge så højt, at ingen aldrig glemmer”. Jeg havde en forestilling om, hvordan videoen skulle være. Søren havde ramt den lige i øjet, og den ramte så mig lige i maven og hjertet på en gang. Jeg hulkede. Planen er, at den udkommer sidst på ugen!!

Herefter fik Emma et bad, og så var det blevet “hjemme-skole-tid”. Kristoffer kan slet ikke forstå, at han skal gå i skole herhjemme. “Så kan vi jo lige så godt være i skole?”. Tja.. havde det ikke været for en virus kaldet corona…

I dag skulle Sarah lave natur- og teknik og matematik. Kristoffer skulle lave matematik. Uh beregning af arealer i trekanter og cirkler ligger godt nok gemt langt væk i min hukommelse. Men det lykkedes at få afleveret 4 opgaver på matematik-fessor. YES!

Og så var det tid til dagens indhalering af noget kaldet frisk luft. Vi kom ud alle 5 på en lille tur ned og kigge på Øresund. Det gjorde alle godt. Men jeg kan mærke, at jeg nærmest er blevet menneskeforskrækket. Der var mange ældre ægtepar ude og gå, og jeg trak mig langt væk, når de passerede. En ret ambivalent følelse.

I dag ankom der en ny sending af min bog “SEJE MOR”. Jeg var ved at løb tør herhjemme og havde mange foredrag booket frem til maj. Men nu er alle foredrag aflyst/udsat. Så er jeg da godt forberedt til efteråret, hvor jeg allerede er ved at være booket helt op i september.

Et af de foredrag, jeg var booket til her i april, var på socialrådgiveruddannelsen i Holstebro. Jeg skulle have holdt foredrag for hele uddannelsen. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Da jeg skrev min bog, havde jeg et ønske om, at den ville kunne gøre en forskel for kommende socialrådgivere.  Og den går i opfyldelse nu.. til efteråret.

God aften til jer derude.

2 Replies to “Corona-dagbog dag #5 – hvad med retssikkerheden efter corona?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *