Corona-dagbog dag #7 – Vi bliver bedre til at hjælpe hinanden

Dag #7

Som tidligere nævnt, så lider Emma meget ofte og hurtigt af forstoppelse, hvis vi ikke passer på. Derfor havde jeg givet hende forebyggende afføringsmiddel to morgener i træk. Det gav så pote i går aftes, og her til morgen skulle hele sengen så skiftes. Men så er der da hul igennem.

Jeg måtte ud og handle i dag, for Nemlig. com har lang leveringstid nu. Til min store glæde have Netto fået fine afstandsstreger på gulvet ved kasserne. Og folk var rigtig gode til at holde afstand til hinanden. Det var nu også en god og diplomatisk skideballe, vores dronning gav befolkningen i går aftes. At rende rundt og lade som ingenting er “tankeløst og hensynsløst”. Og nej, det kan man simpelthen ikke være bekendt.

I dag trådte en ny bekendtgørelse i kraft, som er udstedt af Social- og Indenrigsministeriet “Bekendtgørelse om mulighed for midlertidig fravigelse af forpligtelser for det offentlige og af privates rettigheder over for det offentlige på socialområdet som led i håndtering af COVID-19”, som ophæves igen senest 1. juli.

https://sim.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2020/mar/bekendtgoerelse-sikrer-den-noedvendige-hjaelp-paa-socialomraadet/

Det giver mening, at noget må vente i denne krisetid. Men jeg er faktisk ret bekymret for den vide mulighed, kommunerne nu har til at prioritere i sagerne, samt at borgerens mulighed for at gøre indsigelser og klage er tilsidesat. Hvis kommunen henviser til denne bekendtgørelse i deres afgørelse, kan borgeren ikke klage. Det kan bla. handle om behov for ledsager. Mange mennesker kan blive meget ensomme i denne krise.

Det lyder i mine ører retssikkerhedsmæssigt betænkeligt. Især når jeg ved, hvordan området allerede forvaltes i kommunerne. Den giver kommunerne mulighed for i visse tilfælde at fravige sagsbehandlingsreglerne i forvaltningsloven, serviceloven og retssikkerhedsloven. Hvad det konkret og i praksis kommer til at betyde, vil vise sig. Det er vi mange, der nu holder øje med. Men jeg må sige, at den smule retssikkerhed, der var tilbage på socialområdet, nu kan blive suspenderet i 3 måneder.

Nu er EM udsat, og værre endnu, Det Europæiske Melodi Grand Prix er aflyst. Det er virkelig trist. Og jeg tror helt ærligt, at der kommer mange flere aflysninger. For dette er ikke slut 30. marts eller til påske.

Det er vildt, så hurtigt verden og livet kan ændre sig. Sidste fredag, den 6. marts, stod jeg og holdt tale på den ølfestival i Spartahallen, som People Like Us havde arrangeret. Vi lancerede #enmillionstemmer-øllen. Jeg fortalte, hvorfor #enmillionstemmer og People Like Us selvfølgelig skal arbejde sammen om budskabet om, at der skal være plads til alle i vores samfund, det kræver blot forskellige rammer. At det handler om at se muligheder i menneskers forskelligheder.

People Like Us er et lille bryggeri, der skaber arbejdspladser for mennesker med diagnoser eller som i øvrigt har brug for særlige rammer. Faktisk har 90 % af deres ansatte en diagnose. Det er svært for alle, når jobbet er truet, og når hverdagen må ændres så drastisk, som alle oplever lige nu. Men har man diagnoser som for eksempel autisme eller ADHD, er det endnu mere alvorligt, da behovet for det kendte og vante er enormt stort.

I dag, blot 12 dage efter øl-festivalen, er de fleste små virksomheder konkurstruede. Der er mange opslag på Facebook i øjeblikket om, at vi må støtte de små virksomheder og handle lokalt, så de har bedre muligheder for at overleve.

For mig giver det mening at støtte People Like Us. Så jeg bestilte straks en af deres øl-pakker. Pakken ankom så her til aften, personligt leveret af bossen himself Lars Carlsen. Det er sgu god stil.

God aften til jer derude.

2 Replies to “Corona-dagbog dag #7 – Vi bliver bedre til at hjælpe hinanden”

  1. Hej Monica.
    Så havde du vasketøj i lange baner lige som mig. Jeff havde tisset alt til, så vups var der 4 maskiner. Ja, vi keder os ikke. Jeff havde for år tilbage meget hård mave, han fik i flere år fast magnesia daglig.
    Tingene ændre sig hurtigt lige pt. En del forældre er kede af at de ikke må besøge deres kære på bostederne. Jeg har Jeff hjemme, så blev han syg og nu kan jeg ikke afl. Ham tilbage. Jeg tror også han er bedst tjent med at være her, frem for at han bliver udsat for alle de mange vikarer som de bruger.
    Men det er hårdt at have ham hjemme i så mange dage, jeg kan godt mærke at jeg er blevet ældre. Så det giver en del migræne desværre . Ha` det godt og pas på jer selv.
    Kærlig hilsen Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *