Nu er der ingen undskyldninger for IKKE at løse problemerne på handicapområdet

I alt for mange år har handicapområdet været massivt nedprioriteret politisk, og det ses i statistikkerne: 66% af mennesker med ADHD har ikke et arbejde, 1/3 af alle børn med autisme går helt eller delvist ikke i skole, og hver fjerde ung med en funktionsnedsættelse står uden for uddannelsessystemet. I 2020 var der fejl i 52% af de påklagede sager på børnehandicapområdet. Og så er der alle de sager, der aldrig når til Ankestyrelsen. Mørketallet er enormt.

Tirsdag den 20. april 2021 udgav #enmillionstemmer et omfattende løsningskatalog. Jeg og fire fantastiske mennesker – Nina, Margit, Peter og Sara – har knoklet i 6 uger for at få det klar. Et fantastisk teamwork. Vi er ret stolte.

Det er udgivet på baggrund af 32 interviews med forskellige aktører på handicapområdet og indeholder over 80 forslag til, hvordan de massive problemer på handicapområdet kan løses. Vi peger på, at der er behov for en handicapreform bestående af fem elementer, der alle er afhængige af hinanden:

  • Adskillelse af visitation, drift og økonomi
  • Struktur
  • Værdier
  • Retssikkerhed & lovændringer
  • Kvalitet

Løsningskataloget udspringer af borgerforslaget “handicapområdet skal væk fra kommunerne”, som i december opnåede de nødvendige 50.000 støtter, og som skal behandles i Folketinget den 4. maj. For nu skal der ske noget.  Ikke mere snak. Handling. Vi har serveret et guldfad med muligheder, og nu er det op til politikerne at bruge dem.

Jeg håber, du vil bruge tid på at læse det.

Kataloget kan læses her http://enmillionstemmer.dk/wp-content/uploads/2021/04/Loesningskatalog-enmillionstemmer.pdf

Det må meget gerne deles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *