Podcast, velfærdskrise og folketingsvalg

I juni blev jeg sygemeldt med stress. Min krop sagde stop. Faktisk råbte den så højt, at jeg en dag måtte ringe 112 med hjælp fra mine børn. Der lyttede jeg. Og jeg tog det alvorligt. Jeg vil det hele på den halve tid. Men jeg er også kun et menneske, der lever i døgn bestående af 24 timer, hvor de 7 af dem helst skal foregå med lukkede øjne under dynen.

Jeg er i hænderne på en dygtig terapeut, som virkelig hjælper mig med mig. Hvordan jeg tænker, hvordan jeg griber livet an, at det er ok ikke at være den bedste til det hele.

Jeg er tilbage på arbejde. Et arbejde, jeg er meget glad for. Og så er jeg tilbage i sadlen hos #enmillionstemmer. Men jeg har måttet aflyse alle foredrag og oplæg resten af året for at passe på mig.

Der skal snart være Folketingsvalg, og som en del af en bevægelse, der kæmper for forandring i vores velfærdssamfund, er det valg vigtigt. Vigtigt, fordi vi står i en velfærdskrise, og vigtigt fordi frustrationen over det politiske svigt er ekstrem. Jeg aner simpelthen ikke, hvor det kryds skal sættes. Og jeg er ikke alene med den frustration.

Derfor er jeg glad og taknemmelig over at få taletid i medierne. Paula Larrain interviewede mig til denne skarpe artikel om løgnen om det velfungerende velfærdssamfund: https://www.altinget.dk/etik/artikel/mor-til-boern-med-handicap-stop-med-at-fortaelle-loegnen-om-velfaerdsstaten-for-den-eksisterer-ikke?toke=2eb1a1007e7940f19b62866d5d5fd34b&fbclid=IwAR19iiWkDOSZGVzONQgHWbjSiwXH_BoQtHOlYQJD946N0w5K36T-MkowdGI

Og så har jeg fået min egen podcast hos Socialt Indblik: “Monica møder magten”: ”

Nu går Monica Lylloff i dialog med magten og søger svar til de #enmillionstemmer, der er i berøring med handicap- og psykiatriområdet. Og Socialt Indblik er med og faciliterer dialogen.

I introafsnittet kan du høre mere om Monicas egen historien og om #enmillionstemmer og bevægelsens start. Om du kan høre mere om, hvorfor dialogen lige nu er så vigtig. Og så kan du lytte med i de næste afsnit, når Monica møder magten.

Podcasten er en roadtrip-podcast, hvor vi går i gang, uden vi ved præcist, hvor vi skal hen på vejen, og hvor vi ender. Vi kontakter de politikere, embedsmænd og meningsdannere, der har magten over politikken på handicap- og psykiatriområdet. Om magten vil møde Monica, ved vi ikke. Lyt med.

Jeg er spændt på, hvem vi kommer til at tale med, og hvordan de samtaler bliver. Du kan høre intro-afsnittet her: https://www.socialtindblik.dk/intro-vi-har-brug-for-dialog/

One Reply to “Podcast, velfærdskrise og folketingsvalg”

 1. Ud af det politiske plumrevand, er der måske lidt opklaring.

  Partier med klar retorik og holdninger.
  Ikke direkte til “os, handicappolitik, og vores virkelighed” – men til prioriteringer – f.eks. Vækst vs. Bæredygtigt.

  Vækst i effektiviteten (vi er i DK blevet så gode til at minimere og spare), har i min optik ført til “hovedet under armen” virkeligheder, som har ramt alle de menneskelige (bløde) forhold.

  Børn, Elever, Forældre, “klient-sags-gørelsen”…
  Effektiviseringens tro følgesvend…

  Nogle, der tænker anderledes IN-EFFEKTIVT, og BÆREDYGTIGT, BLØDT, og GRØNT – synes at se HJERTET, KLODEN og OS ALLESAMMEN…

  OG ANALOGI:
  Som en sund sjæl i en sund krop.
  Ja ser kan vi måske “hele” det basale ydre (altså stedet vi lever, vores nationale hjem) – og vi kan så HERFRA, med samme ikke-effektive / ikke-maskinelle “hjerte”, OVERSKRIVE “DEN KOLDE RATIONALITET”.
  (med medfølelse empati , og med vores genoplivede hjerter).

  Så, måske er der nogle BAGVEJE / BAGDØRE – Ind i nuværende “magtens-hus”.
  …Når nu FRONTDØREN / FRONTEN af det politiske hus, ikke formår at, eller kan se dette, direkte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *