Fordi himlen er blå…

Vi skal tale højt om 48,8%.

Så mange klagesager i Ankestyrelsen havde kommunerne lavet fejl i vedrørende hjælp til børn med handicap i 2022.

Vi skal tale højt om 38,9%.

Så mange klagesager i Ankestyrelsen havde kommunerne lavet fejl i vedrørende hjælp til voksne med handicap i 2022.

Vi har Statsrevisorernes ord for, at alle disse fejl betyder, at mennesker ikke får den hjælp, de har ret til.

Oveni disse flotte tal kommer alle de fejl, der aldrig når Ankestyrelsen.

Rigsrevisionen havde i forbindelse med deres beretning udtaget 50 tilfældige sager fra 10 kommuner. Her fandt de fejl i 58% af dem.

https://rigsrevisionen.dk/Media/637834612053808384/SR1321.pdf

Tallene på Danmarkskortet er bare en lille top af et meget stort isbjerg, der består af konsekvenser. Det viser eksemplet fra Langeland, hvor der netop har været revision af det specialiserede børneområde i perioden februar til april 2023. Formålet med revisionen er at vurdere, om sagsbehandling og regnskabsføring har været i overensstemmelse med gældende love og regler.

Der blev foretaget revision af ni bevillingssager. Der blev fundet fejl i samtlige af de ni sager. Revisionen udtaler derfor: “På baggrund af dette vurderer revisionen følgende, at sagsbehandlingen og den daglige administration ikke forvaltes på en hensigtsmæssig og betryggende måde, og at kommunen ikke lever op til lovgivningens og ministeriernes bestemmelser og vejledninger”.

Bum!

Men har den så nogen konsekvenser for kommunen og vil det ændre noget?

Det korte svar er nej. Situationen har været stabil forrykt i 10 år. Ingen har gjort en fløjtende fis for at ændre på det.

I dag sætter Berlingske så fokus på den vanvittige situation i kommunerne i forhold til hjælp til mennesker med handicap, nemlig at en offentlig myndighed bare kan undlade at overholde loven fordi himlen er blå.

https://www.berlingske.dk/politik/organisation-i-haardt-angreb-paa-kommuner-det-svarer-til-at-fordi-himlen

Jeg efterlyser en grundig undersøgelse af alle sager på handicapområdet i alle landets 98 kommuner de sidste 5 år. Ligesom man ville gøre på andre områder.

Kunne man forestille sig, at kræftskandalen på Århus Universitetshospital var lagt i skuffen med argumenterne, at reglerne er så komplicerede, og at der jo er mange behandlinger, hvor der ikke sker fejl?  Her rullede der hoveder, som der bør, når der sker så alvorlige fejl og brud på behandlingsgarantier.

Kunne man forestille sig, at en borger slap for straf for tyveri, fordi han kunne fortælle om alle de gange, han ikke er brudt ind i et hus? Nej, for en lovovertrædelse er en lovovertrædelse.

Bare ikke, når det gælder kommunerne.

#enmillionstemmer

Her kan man se det opdaterede Danmarkskort for hver enkelt kommune👇

https://sm.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2023/jun/danmarkskortet-er-opdateret-med-seneste-omgoerelsesprocenter

Billedet er fra den 21. juni 2023, hvor jeg var medarrangør af en demonstration foran Helsingør Rådhus i anledning af Byrådets vedtagelse af uhyrlige besparelser på bla handicapområdet i kommunen. En kommune der i 2022 kunne blære sig med følgende omgørelsesprocenter:

56% på børnhandicapområdet

70% på voksenhandicapområdet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *