Demonstration mod magt, tvang og besparelser 22. maj kl. 17-19 på Christiansborg Slotsplads

Vi har i dag udsendt pressemeddelelse til Undskyld vi er her – demonstrationen! Jeg håber, du vil møde op og støtte formålet: At mennesker med handicap selvfølgelig skal have den rette hjælp i et land, der kalder sig et velfærdssamfund. Desværre vil vores regering noget andet. Det kræver et folkeligt opråb.

Læs mere her: https://www.facebook.com/events/1376268729698250/

DEMONSTRATION MOD TVANG, MAGT OG BESPARELSER

Mennesker med handicap har ret til et værdigt og aktivt liv, men med regeringens politik er vi på vej i den forkerte retning. Derfor er der indkaldt til stor demonstration.

Handicapområdet er presset i bund, og der er ikke umiddelbart udsigt til, at det ændrer sig med regeringens seneste tiltag. Onsdag den 22. maj 2024 kl. 17-19 fyldes Christiansborg Slotsplads derfor med mennesker fra hele landet, der vil demonstrere mod nutidens behandling af mennesker med handicap og deres familier.

Som det er nu, så fratages flere og flere unge og voksne muligheden for at komme ud af døren og lever i stedet i ensomhed, mens børn med skolevægring må vente i måneder og år på den rette hjælp. Det er eksempler på konsekvenserne ved besparelser, og derfor indkalder vi til demonstration”, forklarer Monica Lylloff, en af arrangørerne bag.

Løsningerne ligger lige for 

Hvis kommunerne havde rammerne til at investere i mennesker med handicap og tænke i forebyggelse og rette hjælp, ville de sandsynligvis gøre det. Regeringen udtaler, at mennesker med handicap skal havde den rette hjælp første gang, men handler ikke efter det.

Den sunde fornuft vil vide, at løsningerne på problemerne på handicapområdet er bedre arbejdsvilkår for medarbejderne på socialområdet, den rette faglige viden hele vejen rundt og investeringer i mennesker.

I stedet for at gøre det, så har regeringen indgået en rammeaftale henover hovedet på handicapbevægelsen, der har som præmis at bringe udgifterne ned. Dette vil føre til flere besparelser på handicapområdet og dermed en yderligere forringelse af levevilkårene for mennesker med handicap. Den situation er mere end uholdbar, og det vil vi sende et signal om”, fortæller Caspar Eric, prisvindende digter og en del af arrangørgruppen.

Herudover har regeringen fremsat et lovforslag om yderligere brug af magt og tvang på botilbud og plejehjem på trods af kritik og advarsler fra alle handicaporganisationer og Institut for menneskerettigheder.

Bred opbakning

På nuværende tidspunkt har mere end 2000 mennesker tilkendegivet interesse i at deltage i demonstrationen på Facebook, mens mere end 50 organisationer både på og uden for handicapområdet bakker op, herunder Ældre Sagen, Danske Handicaporganisationer og FOLA.

Vi spørger, hvilket liv man fremover vil tilbyde mennesker med handicap i Danmark?

Programmet byder bla. på indslag fra Katinka, Emma Holten, Caspar Eric, Simon Toftgaard Jespersen, Silke Ena Svare, Anni Sørensen og Mitzie Pitzner.

Kontakt:

caspareric@gmail.com: 24795628

monicalylloff@hotmail.com: 20724746

One Reply to “Demonstration mod magt, tvang og besparelser 22. maj kl. 17-19 på Christiansborg Slotsplads”

  1. Hvis datterens energi er der, vil hun ikke misse det for noget i verden!! Og så må mor her jo “skulke fra arbejde” for at støtte 🦾

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *