Alle skal sikres retssikkerhed – uanset hvem man er.

For omkring 2 år siden startede jeg denne blog. Der var jeg i gang med at skrive min bog og havde brug for at lægge følere ud: Hvad oplever andre pårørende med handicap inde på livet, hvad rører sig politisk på området, hvad er godt – hvad er skidt. Det var virkelig lærerigt og blev et vigtigt skridt, vigtigere end jeg dengang havde nogen som helst fornemmelse af.

Den 1. december 2018 kunne jeg stå med min bog “SEJE MOR” i hænderne. Og hurtigt måtte 2. oplag bestilles. Bogen udkom officielt 1. februar 2019. Læs videre “Alle skal sikres retssikkerhed – uanset hvem man er.”

Anmeldelse af SEJE MOR fra en ergoterapeut, der arbejder med særlige børn

Anmeldelse af Seje Mor:

Som læser af Seje Mor, bliver man hurtigt klar over, hvor vigtig en bog den er fra allerførste til sidste side.

Vigtig for forældre og pårørende til børn, som har udfordringer med deres udvikling, trivsel og læring.

Vigtig for ergoterapeuter som jeg selv, og for andre fagprofessionelle, som kommer i berøring med familier med børn, som har særlige udfordringer, og behov.

Som ergoterapeut for Sarah, fik jeg det privilegium, i tæt samarbejde med Monica og Søren, at yde en indsats for at styrke Sarahs motorik og fremme hendes sansebearbejdning.

Jeg fik et inspirerende indblik i, hvordan man som familie, kan stå fast og gøre sit yderste for sine børn, trods utallige opslidende udfordringer.

Seje Mor er en dybt personlig beretning om de sorger, frustrationer og fravalg der er forbundet med en sådan indsats. Men Seje mor er også en beretning om at holde fast i kærligheden og den evige kilde til energi den er, om at fæstne blikket på sine børns ressourcer, finde taknemmelighed selv under svære livsvilkår, og om at tænke positivt.

Inspirerende læsning for alle, som interesserer sig for positiv tilgang til livets udfordringer og for resiliens. Resiliens er et begreb som ligger lige for, når man møder den viljestyrke og handlekraft, som præger Monica Lylloffs tilgang til sine egne og til familiens udfordringer.

Monica og hendes tilværelse, som hun havde forestillet sig den skulle være, udsættes for hårde slag, men hun rejser sig altid igen som en løvemor, der nægter at give op.

Dette kunne have været en bog, som efterlod læseren med opgivende følelse af, at kun få er ”Supermødre” som Monica. Men sådan går det ikke, fordi Monica er så åben omkring, hvor opgivende og udmattet hun i perioder kan føle sig. Monica vedkender sig de tunge og mørke dage og lader dem få plads og udtryk, men hun søger utrætteligt efter årsager til at vende sindsstemningen. Hun finder genopladende aktiviteter i sin hverdag, og gør en stor indsats for at tænke konstruktivt og positivt.

Det er langt fra alle, som er i stand til at varetage deres udfordringer som Monica, men alle kan lade sig inspirere af hendes stålsatte viljestyrke og handlekraft.

Monica evner trods sin sorg, sine tab og sine omvæltende livsvilkår, at finde årsager til taknemmelighed. Dem har hun så åbenlyst i sine vidunderlige børns kvaliteter og fine personlighed, som så smukt beskrevet i Emmas, Sarahs og Kristoffers respektive kapitler. Men Monica føler også taknemmelighed for en stærk og omsorgsfuld livspartner, for børn og hundes kærlighed, for et smukt forårstræ og for livet.

Psykolog Robert Emmons, verdens førende forsker i taknemmelighed, bekræfter gennem sine studier, at Monicas bevidste valg, om at fokusere på årsager til taknemmelighed, kan virke som katalysator for livsglæde, livskvalitet og handlekraft.

Seje Mor har en vigtig en mission på det dybt personlige plan, som omsorgsfuld og oplysende guide til andre forældre og pårørende til børn med udfordringer. Monica deler gavmildt ud af gode råd til, hvordan man griber sine behov for hjælp og støtte an overfor vores social- og sundhedsvæsen og ikke mindst, hvordan man passer bedst muligt på sig selv og hinanden.

Seje Mor har også en vigtig mission på det samfundsmæssige plan, da den har et vigtigt og højaktuelt socialpolitisk ærinde. Alle fagprofessionelle, som er deres ansvar bevidst, vil efter at have læst Seje Mor, være ekstra opmærksomme på at yde deres absolut bedste med høj faglighed, med omsorg og med respekt.

Jeg håber denne indsigtsfulde bog bliver obligatorisk pensum på alle relevante uddannelser i Danmark, og at den vil blive læst af vore politikere.

Ingelis Arnsbjerg. Ergoterapeut for børn og unge. Januar 2019

Bogen “SEJE MOR” er nu anmeldt af en speciallæge og af Præmatur Foreningen.

Godt nytår 🙂

I dag er vi vendt hjem fra 7 skønne dage i vores lille svenske hytte. Væk fra stress, kæbespændinger og fyrværkeri. Op til vores oplader, hvor alle slapper af og sover længe.

Nå, men nu er jeg tilbage på pinden. Jeg har i mellemtiden modtaget en anmeldelse af min bog fra Præmatur Foreningen og fra en speciallæge i børnesygdomme.

Her kan du læse anmeldelsen fra Præmatur Foreningen, som giver bogen hele 5 stjerner:

Seje mor Livsbladet 2018-3

Forleden dag modtog jeg anmeldelsen fra en speciallæge i børnesygdomme, Thomas Lee Dahm, som havde sagt ja til at læse min bog som fagperson. Her er hans tilbagemelding:

“Monica er hudflettende ærlig om alt, inklusiv sig selv. Seje Mor er en inspirerende bog, let at læse og for en lægelig fagperson en øjenåbner for alle de udfordringer, bekymringer og tanker, familier med specielle/handicappede børn, har.

Bogen burde læses af politikere og socialrådgivere, der formodentligt ikke ved meget om de udfordringer og kampe, familier med handicappede har, og i øvrigt mange andre familier med lignende problemer uden diagnoser. Andre fagpersoner, inkl. mig selv, må reflektere over, om vi kunne hjælpe/informere bedre.

Vores systemer til at hjælpe familier med problemer er generelt for upersonlige og uden koordination til stor skade for familier/børn og formodentlig også fordyrende for samfundet på lang sigt.

Bogen er “guld” værd for dem, der søger redskaber for at få den hjælp, de er berettiget til og beskriver hvilke tanker og vanskeligheder, der er i en familie og et ægteskab med så mange udfordringer og opgaver.

Bogen bør læses som inspiration af familier med lignende udfordringer, og ikke som at “sådan vil det gå”. For ellers vil fremtiden for disse familier nok virke uoverskuelig og med for stor bekymring for fremtiden.

Bogen kan kun anbefales uden forbehold”, Speciallæge Thomas Lee Dahm, 29. december 2018.

Bogen kan stadig købes hos mig for 129 kr. + porto. Blot send en mail til monicalylloff@hotmail.com.

 

 

Fantastisk tilbagemelding om min bog SEJE MOR.

I går modtog jeg denne fantastiske tilbagemelding fra min veninde, efter hun havde læst min bog. Jeg synes, I skal se, hvad hun skrev:

“Denne bog fik tiden til at gå i stå…

Jeg glemte både min kaffe og smøger, jeg fik gåsehud, tårerne trillede, hårene rejste sig på mit hoved, jeg måtte pudse næse, smile og så blev jeg så stolt af at kunne sige “Hende kender jeg”. Jeg er så glad for at være en lille del af Monicas liv, den del som hun kalder Åndehuller.

En fantastisk bog, som bestemt kan læses af alle, både dem med og uden børn/med og uden diagnoser”.

 

Endnu en flot anmeldelse af min bog “SEJE MOR”!

”Seje mor” er en rørende fortælling om livet som mor til tre børn med diagnoser. Det er en bog om sorg og kampe med systemet, men det der gør allermest indtryk, er forfatterens evne til at se nye veje og mærke kærligheden til livet og de børn, hun fik. Bogen fungerer som guide til forældre i samme situation, og jeg er overbevist om, at den vil være til stor inspiration for mange. Den fortæller på kærlig og nøgtern vis om alt det, jeg som fagperson ikke kan levere, fordi kun den, der har oplevet det indefra, helt begriber, hvad det vil sige. Bogen er derfor også en vigtig kilde til indsigt og forståelse for alle os, der arbejder med ”særlige familier”.

Pernille Jakobsen, familieterapeut.

Bogen vil kunne købes hos mig fra midten af december for 129 kr. + porto.

Første anmeldelse af min bog!!!

Jeg har modtaget den første anmeldelse af min kommende bog “SEJE MOR – En fortælling om livet med 3 børn med særlige behov”.

Bogen er et narrativ om en mors viljestyrke, kærlighed til livet og kærlighed til mand og børn. En surrealistisk beskrivelse om et familieliv, om at blive og være forældre til ekstremt for tidligt fødte tvillinger og deres 2 år ældre storebror

  • Om at virkelig ville det bedste for sin familie
  • En rejse gennem det, livet byder på af godt og ondt
  • En personlig skildring af en livsbane, der strækker sig fra at kæmpe for at få kontrollen over sit eget liv til at mestre kunsten i at lade kaos råde og finde fred i det.

En flot bog om et liv – flere liv, der leves, med alt hvad det indebærer”.

Familierådgiver & terapeut/

neonatalsygeplejerske

Dora J Andersen Lüthje

November 2018